Хіти тижня. Скрепи аплодують стоячи: РПЦ хоче перевести всю Росію на "єдино істинний" Юліанський календар

Церковники пропонують скасувати декрет Раднаркому, підписаний в 1918 році Володимиром Леніним.

РПЦ МП хоче повернути росіян у минуле. Фото: РБК.

Заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством назвав календар «частиною картини світу народу», вказавши на необхідність залишатися в «православній парадигмі» і перейти назад на юліанський календар, передають Патріоти України із посиланням на РБК.

Замість діючого в Росії зараз григоріанського календаря необхідно повернути юліанський, скасувавши декрет Раднаркому, підписаний в 1918 році Володимиром Леніним, впевнений перший заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Олександр Щипков.
«Я прихильник «старого стилю» і вважаю, що Росії пора повертатися до юліанського календаря, що існував ще за часів Христа. Упевнений, що рано чи пізно це станеться», - цитує Щипкова «РІА Новини».
Російська православна церква продовжує використовувати юліанський календар в богослужінні, а тому, за словами Щипкова, залишається єдиною берегинею традицій в Росії. «Календар - це не цифри на папері, а частина картини світу народу. Ми знаходимося в своїй православної парадигмі і в ній повинні і залишатися», - підкреслив Щипков.
Юліанський календар був розроблений за дорученням Юлія Цезаря групою астрономів на чолі з олександрійським ученим Созігеном в I столітті до нашої ери і введений в дію едиктом Юлія Цезаря з 1 січня 45 року до н.е.
Тривалість року, згідно з юліанським календарем, становить 365,25 дня, що приблизно на 11 хвилин довше сонячного року, а в результаті за кожні 128 років накопичується один «зайвий» день. У 1582 році римський папа Григорій XIII видав буллу про перехід на новий календар, для компенсації різниці, яка накопичилася, було пропущено десять днів, і за 4 жовтня відразу настало 15 жовтня.

Католицькі країни перейшли на григоріанський календар протягом декількох років, протестантським на завершення переходу було потрібно приблизно півтора століття. Після Росії від юліанського календаря відмовилися Греція (1924), Туреччина (1926) і Єгипет (1928).

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...