Хіти тижня. Скрепи кличуть: Вінницький священик УПЦ МП емігрував до Росії (фото)

На новому місці проживання ієромонах Іоан отримав посаду викладача Новосибірської духовної семінарії.

Дмитро Курмояров вирішив повернутися на батьківщину. Фото: Фейсбук.

Священик з Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ (МП), доктор богослов'я ієромонах Іоанн (Курмояров) у жовтні 2018 року переїхав до Новосибірська, що на Росії. Про це йдеться у його дописі у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

На новому місці проживання ієромонах Іоанн отримав посаду викладача Новосибірської духовної семінарії. У виші священик викладає порівняльне богослів'я, догматику та сучасну апологетику. В коментарях до допису Курмоярова висловлюються його однодумці. Священика вітають з переїздом, а він у свою чергу порівнює "обстановку" у російському Сибіру та в Україні.

Зазначимо, що на ієромонаха було складено адміністративний протокол за частиною першою статті 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення: виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки. Щоправда покарання за порушення українського законодавства священослужитель не поніс - постановою Немирівського районного суду Вінницької області було закрито провадження у справі, оскільки строки притягнення до адміністративної відповідальності закінчилися.

Як повідомлялось раніше, 50-річний уродженець Пермської області РФ Дмитро Курмояров - ієромонах Іоанн намагався облаштувати чернечий відлюдний скит у приватному сільському будиночку в одному з сіл Вінниччини. Разом з тим, активно вів блог та дописував у соцмережах, висловлюючи свою радикальну антиукраїнську позицію, розповідав про "другосортність" української літератури та мови, а також критикував УПЦ Київського Патріархату та керуючого Вінницькою єпархією УПЦ МП митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Свого часу він відмовився відспівувати загиблих на Сході кіборгів та вважає події на Східній Україні "громадянською війною". Також зауважимо, що після скандалу з "колорадською стрічкою" та блогерством монаха Іоана, єпархіальна рада Тульчинської єпархії засудила свого підопічного за антиканонічне втручання в справи сусідньої Вінницької єпархії та активну суспільно-політичну інтернет-публіцистику в соцмережах. Монаха-блогера виключили зі списку священиків єпархії, відібрали у нього скит та змусили письмово визначитись хто він - чернець чи інтернет-діяч.

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...

"Крім борделю, ніде не побачите": У Швеції телеведуча назвала українок повіями, і відмовилась вибачатись за свої слова

вівторок, 19 березень 2024, 0:55

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно вибачитися перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися. . У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми "IFS — invandrare för svenskar" на національн...