Хіти тижня. Соратник Яроша жорстко відповів "диванним експертам" на критику АТОвців

Людям, які ніколи не брали участь в бойових діях і не служили в армії, так званим "диванним експертам", не варто вчити військових, як їм правильно воювати.

Владислав Литвин

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" озвучив комбат 5-го окремого батальйону очолюваної Дмитром Ярошем Української добровольчої армії Владислав Литвин, передають Патріоти України.

Говорячи про це, він згадує випадок, коли серед українців розігралася суперечка через фотографії танкіста в спортивних штанях і капцях.

У такій ситуації, говорить він, "експертам" краще спочатку цікавитися у самих військових, може їм краще воювати саме в такому вигляді.

"Бо я й таку х*рню чув – що в бронежилеті має солдат в танку сидіти. Кажу: то він же навіть в люк у броніку не пролізе! "Ага, це ж точно… Але ж броня в нього повинна бути, бронежилет?" І доводиться пояснювати, що у нього є куди краща броня, дзот на колесах. І ти спробуй ще в нього влучити", - продовжує Литвин.

За словами комбата, він приймає і розуміє критику від своїх колег.

"Якщо б це розповідали люди, які розуміють, про що вони говорять – я готовий їх слухати. Якщо я зустріну офіцера, який провів певну кількість операцій без втрат, у нього ефективність стовідсоткова – я підійду до нього і скажу: навчи мене! Навчи, передай досвід, як ти це зробив, як добився цього від особового складу", - відзначає він.

Литвин також застерігає охочих дати пораду військовим від спроб робити це.

"Військові - це завжди окрема каста була. І не треба нікому зовні лізти і вчити їх, як воювати. Бо вони вже військові. І вони самі вже між собою вирішать, що було ефективно, а що – ні. Тому що на них є відповідальність. А якщо якийсь Вася з гражданки буде розповідати військовому, який свою задницю щодня підставляє, як саме йому її підставляти – це приниження!", - каже комбат.

Також він пропонує бажаючим замість порад самим йти в армію і намагатися змінювати її зсередини.

"Чому хтось вирішив, що, надивившись фільмів, може, сидячи на дивані, вчити військових, як їм завтра йти в атаку? Якщо ти такий класний, то йди у військкомат. Іди, зміни армію зсередини. Бо скільки вас таких сидять і розповідають, що знають, як поміняти армію. 200 тисяч людей, які вже по єдиному задуму працюють, а якийсь дурік з Facebook може навчити чомусь іншому…

А оці плачі про те, що у нас погані командири, все погане?.. Є така категорія людей, яким з 2014 року все не так. А мені страшенно подобається, як сказав один журналіст на російському телебаченні: яка би наша армія не була – ви будете з нею воювати. Ось найвищий вияв національної свідомості – на російському телебаченні кацапу в обличчя таке заявити", - говорить Литвин.

При цьому комбат також говорить, суспільству варто розуміти, що в житті держави є люди, які відповідальні за певні відрізки роботи і кожен повинен знаходитися на своєму місці і виконувати свою роботу.

"Тому дайте можливість військовим ефективно виконувати свою роботу. Зробіть нормальне поповнення, мобілізацію особового складу, нормальний інформаційний клімат довкола війська і того, що військо робить. А не розказуйте їм: повертайтесь живими… Що це за х*рня взагалі?! Іде людина захищати свою державу, а тут якийсь чудік йому каже: повертайся живим. Так і хочеться повернутися, дати в писок – і піти собі далі. Або ще: "Ми молимось за вас…", - каже Литвин.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...