Хіти тижня. Сотні мільйонів кілограмів ртуті: Вчені заявили, що Землі загрожує глобальна катастрофа

Ілюстрація: АР

Вчені Геологічної служби США з'ясували, що в регіонах вічної мерзлоти північного півкулі Землі накопичилося майже 800 мільйонів кілограмів ртуті, повідомляють Патріоти України.

Танення льодів у результаті глобального потепління призведе до викиду токсичного металу в навколишнє середовище, що стане наймасштабнішою екологічною катастрофою.

У вічних льодах на північної півкулі міститься природна ртуть, яка надходить з атмосфери і зв'язується з органічною речовиною в ґрунті, після чого частки ґрунту вмерзають у лід.

Дослідники проаналізували 13 зразків льоду, відібраних на Алясці в період із 2004 до 2012 року. Отримані дані порівняли з результатами аналізу 11 тисяч зразків, зібраних по всьому світу. Виявилося, що у вічній мерзлоті міститься в 10 разів більше ртуті, ніж було викинуто в навколишнє середовище в результаті людської діяльності за останні 30 років.

Велика кількість металу, яка вивільниться під час танення льоду, буде перетворена в токсичну сполуку, яка, накопичуючись в організмі живих істот, стане причиною важких розладів, зокрема уражень центральної нервової системи.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...