Хіти тижня. Спалах кору в Україні: Лікар Комаровський зробив важливу заяву (відео)

Суспільство, за словами медика, має прийняти рішення робити щеплення, а тоді "ситуація змінюється принциповим чином і кір просто зникає з Землі, зникає з тієї країни, де це відбувається".

Фото: Наша Мама.Кір в Україні – що найстрашніше? Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, чому ситуація, при якій від кору щеплена лише половина населення, набагато страшніша ситуації, коли ніхто не щеплений. Про це він розповів у своєму відеоблозі на каналі YouTube, передають Патріоти України.

"Завжди в усі часи всі люди на Земній кулі хворіли на кір", - підкреслив він, пояснюючи поняття загальної захворюваності та його пряме відношення до кору.

Він зазначив, що "ніколи не було такого, щоб вмирало менше 1% хворих", і додав, що в усі часи "з 100 дітей 1 завжди помирала від кору".

За словами фахівця, якщо суспільство приймає рішення робити щеплення, – "ситуація змінюється принциповим чином і кір просто зникає з Землі, зникає з тієї країни, де це відбувається".

"Найбільш божевільна ситуація виникає тоді, коли суспільство приймає рішення робити щеплення, але половина прищеплюється, а половина – ні", - підкреслив він.

"Це призводить до того, що починають хворіти дорослі", - розповів Комаровський.

За його словами, коли ніхто не щеплений, то з вірусом люди "зустрічаються в дитинстві", а коли щеплена половина, то шанси зустрітися з вірусом в дитинстві зменшуються, і хворобою починають хворіти дорослі. Він підкреслив, що дорослі переносять хворобу набагато важче дітей.

"І тоді ціна хвороби – ціна кору багаторазово зростає", - запевнив медик.

"Найстрашніше, що може бути – це ситуація, при якій в суспільстві половина прищеплюється, а половина ні", - запевнив лікар. Він додав, що оптимальний результат в суспільстві, яке приймає рішення про вакцинацію від кору, - має бути щеплено не менше 90%, в ідеалі - 95%-98% всіх жителів.

"Тоді вірусу просто неможливо циркулювати", - зазначив лікар, і додав, що в цьому випадку хвороба зникає. Доктор також розповів про ситуацію з кором в Україні.

Комаровський підкреслив, що кір лікується тільки в інфекційних лікарнях.

"І це одна з головних особливостей кору", - зазначив доктор. Медик відзначив, що кір — це "летюча вірусна інфекція, яка поширюється на відстань до 100-200 метрів".

"Ви, навіть, зараз не розумієте реальних масштабів того, що відбувається. Тому що, як мінімум, - я це гарантую, - половина випадків кору в нашій країні в інформаційне поле не потрапляє", - сказав лікар.

Він розповів, що під час епідемії строки вакцинації (в 1 рік і 6 років) можуть зсуватися, а якщо ви не впевнені, щеплені чи ні, повторно це можна зробити без шкоди для здоров'я, тим більше, що держава забезпечила всіх якісними європейськими вакцинами.

За його словами, слідом за кором у нас на порозі стоїть дифтерія, смертність від якої сягає 50%, якщо вчасно не ввести протидифтерійну сироватку, якої в Україні немає взагалі. Він зазначив, що з дифтерією не вийде впоратися швидко – "дітям потрібно шестиразове введення за чітким графіком, а дорослим – ревакцинація кожні 10 років».

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно