Хіти тижня. "Співуча "вата" із Ніжина": У Празі скандал з українськими артистами

Український ансамбль "Народна криниця" поїхав у Чехію, щоб виступати в Російському культурному центрі.

Фото: facebook.com.У столиці Чехії Празі український ансамбль із міста Ніжин "Народна криниця" привезли виступати в Російський культурний центр. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Олександр Кодола, передають Патріоти України.

"До мене звернувся Посол України в Чехії Євген Перебийніс. Виявляється, Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня повинен був виступати в Празі у Російському центрі культури!" - повідомив він.

"Причому наше Посольство України про це проінформоване не було. І тільки якимось дивом цей концерт зірвався і вдалося уникнути скандалу", - розповів депутат.

При цьому в Російському центрі культури заявили, що концерт українських артистів "був скасований в останній момент через раптове захворювання учасників колективу, викликане ураганом, який пройшов у Празі 29 жовтня".

"Виходимо з того, що культура не знає кордонів і повинна бути відокремлена від політики. При цьому РЦНК у Празі завжди керувався принципами гуманізму, художніх та культурних цінностей, які покликані об'єднувати народи і країни", - прокоментували в Російському центрі культури.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...