Хіти тижня. "Спробуйте у вас на каналі сказати, що Путін - негідник і що він розв'язав війну в Україні. Не вийде!": Гордон жорстко виступив на росТБ (відео)

Журналіст заявив, що у росіян величезна кількість нафтодоларів, на які вони купують агентуру по всій Європі та по всьому світу.

Фото: Без Табу.21 листопада, у четверту річницю Революції гідності в Україні, журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон за допомогою скайпу взяв участь у програмі "60 минут" на телеканалі "Россия 1". У прямому ефірі він розповів, чому українці вийшли на вулиці у 2013 році, і звернувся до російського керівництва із закликом зайнятися нарешті Росією і забути про Україну. Гордон сказав, що Москва не змогла пробачити українцям революцію, саме тому анексувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. Під час виступу журналіста ведучий закликав його "говорити по суті", а депутат Держдуми РФ від КПРФ Леонід Калашников перебивав та запитував про платні ліфти в Бородянці. Наприкінці колишній український дипломат, політолог Вадим Трюхан запитав у ведучих, чи покличуть вони Гордона в ефір ще раз. "ГОРДОН" наводить повний текст виступу журналіста, передають Патріоти України.

Гордон: Коли президент Янукович боягузливо втік, коли ми ослабли, наші російські брати (тепер уже колишні) прийшли і забрали все, що погано лежало

Українці вийшли на Майдан, тому що вони були незадоволені злодійкуватою корупційною владою, відсутністю європейського вибору, який було обіцяно президентом Януковичем, і, нарешті, їм набрид тричі судимий зек, який двічі сидів і якого обрали президентом.

Українців вийшла величезна кількість. Це були сотні тисяч людей. І коли президент Янукович боягузливо втік з України, коли ми ослабли, наші російські брати (тепер уже колишні) прийшли і забрали все, що погано лежало, – Крим, а потім прийшли на Донбас і влаштували там криваву бійню. Унаслідок цієї бійні у нас немає жодного маленького містечка, де б не було ряду свіжовиритих могил, у яких лежать молоді хлопці, що захищали свою рідну землю. І сотні, тисячі хлопців прийшли без рук, без ніг, без очей... Осиротіла величезна кількість дітей. Безліч дітей не народилося. І за це, маючи нагоду, я хочу подякувати нашій колишній братній Росії, яка вважала за потрібне прийти до нас із війною.

Колись у 1968 році мій покійний друг Євген Олександрович Євтушенко написав знаменитий вірш "Танки идут по Праге", протестуючи проти радянського вторгнення в Чехословаччину. Через роки російські танки пішли по колись братній Україні, принесли нам смерть. Ось підсумок Революції гідності. Ви не змогли цього пережити.

Щовечора я дивлюся російські канали. І щовечора на всіх каналах Україна, Україна, Україна... Займіться собою! Займіться Росією! Росія потребує реформ, у Росії величезна корупція, у Росії величезна кількість проблем. Перейдіть на себе, залиште нас, будь ласка, у спокої. Ось моє прохання до керівництва Росії, якщо воно мене чує.

Сьогодні в нас – справжня демократія. Я і будь-яка інша людина можемо по телевізору сказати, що наш президент поганий, можемо обізвати негідником будь-якого члена уряду чи депутата. Спробуйте у вас на каналі сказати, що Путін – негідник і що він розв'язав війну в Україні. Не вийде!

Президент Чехії Земан, який прибув сьогодні в Росію [він раніше пропонував виплатити Україні компенсацію за Крим], – негідник, російський агент впливу. І я б запропонував Земану віддати Росії Карлові Вари. Величезна кількість багатих російських людей, олігархів мають там власність. Нехай віддасть Росії Карлові Вари, а українськими територіями торгувати не треба, ми самі розберемося, що з ними робити. Без Земана, без [президента Молдови Ігоря] Додона та інших російських агентів впливу, яких ви за гроші купили. [Колишній канцлер Німеччини Герхард] Шредер, до речі, серед них. У вас величезна кількість нафтодоларів, на які ви купуєте агентуру по всій Європі, по всьому світу.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...