Хіти тижня. Стало відомо про нетипову зброю проросійського терориста, якою той вбив та поранив кількох одеських поліцейських (фото)

Під час перестрілки зі злочинцем у центрі Одеси були поранені троє поліцейських, один із поранених у важкому стані. Злочинця ліквідували.

Фото: Думська

Одеський стрілок Валентин Дорошенко використовував власноруч виготовлену копію вірменського пістолета-кулемета К6-92 калібру 9х18, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Думську".

У його квартирі, точніше в замаскованому погребі під нею, виявили токарний верстат, заготовки для зброї, ще два пістолети-кулемети та пістолет.

Пістолет-кулемет К6-92 був розроблений в 1991-1992 роках у розпал вірмено-азербайджанського протистояння, але популярність здобув під час Першої чеченської війни (1994-1996 рр.). Його широко використовували військовослужбовці невизнаної Чеченської Республіки Ічкерія, зокрема полк спеціального призначення "Борз" ("Вовк"). Згодом ЗМІ почали називати "Борзом" і пістолет-кулемет.

Як повідомлялося раніше, радник начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що під час перестрілки зі злочинцем у центрі Одеси були поранені троє поліцейських, один із поранених у важкому стані. Злочинця ліквідували.

Перестрілка сталася під час роботи дільничного і оперативника, які розшукували того, хто втік від слідства за правопорушення за ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

Зараз правоохоронці продовжують спецоперацію в Одесі. "Поліцейські штурмують приміщення, в якому переховувався злочинець і яке веде прямо в одеські катакомби", - додав глава Національної поліції України Сергій Князєв. Як стало відомо пізніше, від отриманих ран у лікарні помер офіцер поліції Сергій Пригарін.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...