Хіти тижня. Сивина у чоловіків: Лікарі розповіли, на які хвороби вказує зміна кольору волосся

Жіноча сивина з'являється трохи інакше, тому пов'язувати її можна з іншими хворобами.

Ілюстрація. Фото: Science Debate

Єгипетські вчені прийшли до висновку, що поява сивини у чоловіків тісно пов'язана з наявністю в організмі атеросклерозу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Donpress.com.

Дослідники відзначили, що на даний факт вказують відбуваються окислювальні і запальні процеси одного типу. Дослідивши природу появи сивого волосся, вченим вдалося зрозуміти, що такі зміни провокують ті ж фактори, які впливають на розвиток атеросклерозу.

При цьому жіноча сивина з'являється трохи інакше, тому пов'язувати її з іншими хворобами можна. Вчені підкреслили, що отримані результати досліджень можуть допомогти їм в розробці профілактичних і діагностичних методів, це дозволить схильним до атеросклерозу чоловікам дізнаватися про діагноз набагато раніше.

Опублікував: Інна Мартинчук

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...