Хіти тижня. "Таким не місце в рядах Збройних сил України": Дезертири із ЗСУ вломились у дім 63-річної жінки та відкрили вогонь з автоматів

Перед тим втікачі намагались дістатись на таксі до Харкова.

Фото: Корреспондент.Прес-центр штабу АТО повідомив, що 13 листопада в м. Попасна Луганської області були затримані двоє військовослужбовців, які "завдали тілесних ушкоджень цивільній особі - місцевому жителю", повідомляють Патріоти України.

Двоє військовослужбовців самовільно покинули розташування військової частини А-3715, при цьому захопили з собою два автомати Калашникова.

Бійці викликали таксі і намагалися умовити водія, щоб він відвіз їх до Харкова - в об'їзд блокпостів. Водій відмовився, оскільки це дуже ризиковано. У підсумку він доставив військових на з/д станцію міста Попасна.

Там бійці придбали алкоголь, а от подальше не піддається нормальному поясненню. Близько сьомої години ранку військовослужбовці зайшли в під'їзд багатоповерхівки і стали стукати в усі двері на їхньому шляху. На сьомому поверсі їм відчинила літня жінка - військові відкрили стрілянину з автоматів Калашникова.

Після чого вони вибігли з під'їзду, почали стріляти в повітря, потім зайшли в сусідній під'їзд. На сходовому прольоті їх і затримали правоохоронці, які прибули на виклик.

63-річна жінка з вогнепальним пораненням ноги була госпіталізована в місцеву лікарню, її життю ніщо не загрожує.

Поліція і ВСП з'ясовують мотиви скоєного злочину.

За цим фактом порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 262 і ч. 4 ст. 296 КК України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї або заволодіння нею шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем; хуліганство).

"Командування категорично засуджує негідну поведінку. Такий вчинок руйнує довіру до військовослужбовців і порочить перемогу і мужність всіх воїнів, які захищають мир і єдність нашої країни від російсько-окупаційних загарбників. Таким не місце в рядах Збройних сил України і вони повинні відповісти відповідно до закону", - заявили в штабі АТО.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...