Хіти тижня. Там коханий, там рідні побратими: Фронтова кухарка, яка втратила ногу, відвідала передову (відео)

Ольга Тарасевич декілька місяців тому втратила на війні ногу. Після реабілітації дівчина не втрималась і при першій нагоді поїхала провідати своїх побратимів.

Костянтинівський залізничний вокзал – буферна зона між мирною територією та зоною бойових дій. Військовий медик Валентина зустрічає свою подругу Ольгу – фронтового кухаря. Вона сходить із потяга майже вільно, хоча ходити на протезі зовсім добре ще не навчилася, - йдеться в сюжеті 24 Каналу, передають Патріоти України.

Після тривалої перерви Оля їде до Фронтової Авдіївки. Там на неї чекає наречений – Олексій. Її приїзд для нього сюрприз. Лише сорок хвилин – і автівка на місці. Тут повно спогадів про фронт, який дівчина не бачила чотири місяці. Кухар згадує улюблену страву хлопців. Вона залишає речі у медиків. Їй кортить якнайшвидше їхати далі – на передову: окрім коханого, там рідні. Побратими.

Нарешті приїжджаємо на місце. Олексій ще не знає, що в машині його кохана. Побратими жартують, мовляв, привезли посилку вагою у 50 кілограмів.

Приїхали на те саме місце, де Оля втратила ногу. Зайти в ту хату дівчина не наважується. Закривавлені ковдри, розкидана жіноча косметика та книжки з історії України. Так виглядала кімната військового кухаря Ольги Тарасевич у середині травня, коли рано вранці в будинок прилетів ворожий снаряд. Боєць із позивним Сєва один із тих, хто надавав першу допомогу пораненій дівчині.

Тоді чоловік ще сподівався, що ногу дівчині врятують. Шоковані побратими тоді ще й гадки не мали, що попри всі намагання лікарів, врятувати кінцівку неможливо. Але дівчина не падала духом. У військовому шпиталі вона вселяла оптимізм у всіх навколо. Одразу після поранення Олексій поїхав з коханою в шпиталь.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...