Хіти тижня. Тарілка може стати "зброєю": Бійці АТО показали винахід, за допомогою якого знищують артилерію терористів (фото)

На передовій не вистачає простих геодезичних приладів для розрахунку коректур, але бійці вже знайшли вихід.

І тарілка може стати зброєю. Фото: Інформаційний спротив.

Повідомлення про те, що українські ПТРК «Стугна» та «Корнет» почнуть закуповуватися для ЗСУ ще в 2017-му році, пройшло повз увагу терористів. За даними «Інформаційного опору», в ході навчань в 1-му та 2-му армійських корпусах ("ДНР" і "ЛНР") танкові підрозділи окупантів посилено відпрацьовують ведення вогню з закритих вогневих позицій за допомогою коригувальників, передають Патріоти України.

Тоді як зараз ворожі танки нерідко вискакують на передову і ведуть вогонь мало не прямим наведенням. Бо американці «Джавелін» не дали, а свої ракетні комплекси запускаються в серійне виробництво, природно, набагато довше, ніж хочеться... Так що там ПТРК ... Прес-центр АТО зізнався, що на передовій не вистачає простих геодезичних приладів для розрахунку коректур:

«Прилад для розрахунку коректур ПРК-69/75 (артилерійське коло АК-3) не купиш в магазині з канцелярським приладдям, хоча по суті це звичайна лінійка. Вони і в мирний час вважалися дефіцитом, видавалися в основному артилеристам».

А вони ж потрібні не тільки артилеристам, а й піхотинцям для ведення вогню з тих же гранатометів. Зате бійці 72-ої бригади ЗСУ у Верхньоторецьку налагодили власне «виробництво» абсолютно доступних і надійних «АК-3»: пластикову тарілку розділили на 60 секторів, а по центру прибили цвяхом ложку, що замінила покажчик.
І все, працює, пояснює Ден: «Боец, находящийся на наблюдательном посту видит вспышку «выхода» от вражеского обстрела, или технику боевиков, которая движется. Глядя на деления самодельного устройства, он может передать азимутальные координаты для подавления вражеского огня, или уничтожения техники боевиков. До тарелки бойцы делали круги из бумаги, которые быстро выходили из строя, а теперь вот очевидный прогресс. Почему невозможно наладить промышленное производство «приборов для расчета корректур», понять сложно…".


Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...