Хіти тижня. Те, чого боявся Путін: У Росії натовп Саакашвілі влаштував забіг (фото)

Організатором заходу виступив член томської арт-групи "Сну-сну" Олександр Колпаков.

Забіг "Саакашвілі" у Томську. Фото: "Сибирь.Реалии".

У центрі сибірського міста Томськ група людей у масках із портретом колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі влаштувала іронічну акцію у відповідь на висловлювання президента Росії Володимира Путіна. Про це пише "Сибирь.Реалии", передають Патріоти України.

На нещодавній прес-конференції, відповідаючи на питання Ксенії Собчак про те, чому Олексію Навальному і представникам опозиції не дають брати участь у виборах президента, Путін раптом згадав про Україну й екс-керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі.

"Уже задавали тут питання про Україну. Ви хочете, щоб у нас площами бігали десятки таких Саакашвілі? Ось ті, кого ви назвали, це Саакашвілі в російській редакції. І ви хочете, щоб такі Саакашвілі дестабілізували ситуацію в країні?" - сказав тоді Путін.

Організатором заходу виступив член арт-групи "Сну-сну" Олександр Колпаков. Шестеро молодих людей у масках з обличчям Міхеїла Саакашвілі кілька разів перетнули сквер у провулку Плеханова.

"Цією акцією ми хочемо продемонструвати абсурд дивовижних розумових конструкцій, які виникають у голові нашого національного лідера. Його заяви про те, що "нам не треба, щоб у нас на вулицях бігали Саакашвілі", - це відмінний приклад архаїчного свідомості, схильність лідера проектувати свої власні страхи на публічну площину. Все б нічого, але нам доводиться з цим усім жити. Або відсторонено іронізувати над тим, що відбувається у деяких персонажів у голові", - пояснив Колпаков.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...