Хіти тижня. Тема пам'яті для нього не актуальна: "Те, що ми собачимося через історичних персонажів із Польщею, вигідно тільки РФ. Ті, хто цю тему порушує, - агенти Росії", - Гордон засудив В'ятровича (відео)

Захист своєї історії і гідності, на думку космополітичного журналіста, не вартий гарних стосунків з сусідами. Віддаємо на наругу УПА, і без сумлінь совісті прямуємо у "світле майбутнє".

Суперечка України й Польщі на історичні теми вигідна тільки Російській Федерації, - вважає журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон. "Те, що через історичних персонажів ми починаємо лаятись, вигідне тільки одній стороні – Російській Федерації. І ті, хто порушує цю тему і в Україні, і в Польщі, – свідомі або несвідомі агенти Росії", – сказав Гордон в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

На його думку, директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович не сприяє вирішенню конфліктних ситуацій між країнами.

"Я ставлю запитання В'ятровичу: він це робить тому, що йому так здається, або тому, що його смикають за ниточки з Росії? Я звертаюся до цього пана: "Годі розбурхувати суспільство! Дайте людям займатися економікою і собою. Годі діставати скелети з шаф і торгувати ними", – сказав журналіст.

Польщу можна назвати адвокатом України в Європі, тому сваритися з нею нерозумно, підкреслив він. "У Європі є два захисники, адвокати України – Польща і Литва. Навіщо нас сварити з поляками через справи давно минулих днів? Ми не можемо зрозуміти, що за історія була на Майдані, а пройшло лише три роки. Ми не розуміємо, хто тоді людей розстрілював, а заглядаємо в 40-ві, 50-ті роки, де чорт ногу зломить", – вуважає Гордон.

На його думку, в інтересах України, яка протистоїть агресії Росії, уникати дратівливих тем із дружніми сусідніми країнами. "Я дуже трепетно ставлюся до національної пам'яті. Я розумію, що в історії України було дуже багато людей, які боролися проти більшовизму, які боролися за незалежність України. Це святі люди. Але я не розумію, чому треба шанувати тих, хто вбивав євреїв, росіян і поляків. Я цього не розумію. Я не розумію, чому в Києві потрібні проспекти Шухевича й Бандери. І голосував проти цього – єдиний в Київраді! Я не розумію, навіщо це. Щоб росіяни, євреї колотились з українцями на тему, ким були [лідер ОУН Степан] Бандера і [головнокомандувач Української повстанської армії Роман] Шухевич? Ну не треба цього робити! У нас є один ворог – путінська Росія, яка напала на нашу країну. Навіщо підкидати дрова у багаття? Із поляками, які відстоюють Україну, навіщо нас сварити?" – заявив журналіст.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...