Хіти тижня. "Тільки в трунах": Ченці УПЦ МП стверджують, що з найбільших українських святинь самі не підуть

За даними громадських активістів, ігуменя Серафима (Шевчик), яка зробила заяву, регулярно буває на території країни-агресора.

Ігуменя Серафима (Шевчик). Фото: Релігійна правда.

Настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ МП "Церква і культура" ігуменя Серафима (Шевчик) заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр, а винести їх можуть лише в гробах. Про це пише неофіційний рупор УПЦ МП, організація під назвою “Спілка православних журналістів”, передають Патріоти України.

"Знаючи настрій кожного з нас, ченців-насельників Києво-Печерської лаври та священноначалія, з Почаївської, Святогірської та Києво-Печерської лавр нас можна винести тільки в трунах, самі ми не підемо, наші святині ми будемо захищати до останнього подиху", - заявила ігуменя.

Як повідомляла Релігійна правда, ігуменя напередодні виборів президента Росії літала до Москви через Мінськ. За даними громадських активістів, Серафима (Шевчик) регулярно буває на території країни-агресора.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....