Хіти тижня. Троєщинці напали на Київраду: Побили вікна та охорону (відео)

В будівлі зібралося близько 200 осіб.

Протестувальники у Київській міськраді. Фото: Місто Київ.

У столиці активісти штурмували будівлю Київської міської державної адміністрації, намагаючись прорватися на сесію. Про це повідомляє "Місто Київ", передають Патріоти України.

Зазначається, що в будівлі зібралося близько 200 осіб. Вони перелазили через турнікети і скандували: "Поліція з народом". Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники протесту вимагають відновити заморожене будівництво будинку, адреса якого поки не називається.

"Українські новини" повідомляють, що учасники мітингу розбили скло в колонній залі, а також кидалися на охорону будівлі з пластиковими пляшками. За даними агентства, активісти вимагають виділити земельну ділянку під кооператив на Троєщині.

Водночас депутати Київради провели консультації з активістами і пообіцяли поставити їхнє питання на розгляд міськради як позачергове.

Уточнюється, що активісти пройдуть у сесійний зал. Також стало відомо про постраждалих у результаті акції. "Одному з наших активістів із Троєщини поліціянти, які охороняють будівлю мерії, зламали ногу. Людину забрала "швидка", - сказав один із учасників "прориву" в коментарі виданню "Місто Київ".

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: Що змінилося

неділя, 5 травень 2024, 9:05

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міні...