Хіти тижня. "Це погляд людини, яка розуміє ціну Свободи": У ЗМІ показали знакову світлину Аміни Окуєвої часів Майдану (фото)

Під час Революції Гідності Окуєва "довгий час була на вулиці, довго перебувала на морозі та підхопила запалення легенів".

Фото: Кавказ.Реалии.Журналіст Юрій Бутусов в зв'язку з відкриттям виставки фотографій Аміни Окуевой в Українському домі, згадав, якою вона була під час Майдану. Історію він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Ранок 21 лютого 2014-го року. Волонтер Медичної сотні Майдану Аміна Окуева з пробитим кулею щитом Героя Небесної сотні, якого напередодні встигли донести до цього намету, але вже не змогли врятувати..." - почав він.

Бутусов розповів, що тоді Окуева підхопила запалення легенів.

"Аміна довгий час була на вулиці, довго перебувала на морозі, підхопила запалення легенів, і не встигнувши одужати, встала до ладу. Її чоловік Адам в цей час був ще у в'язниці, чекаючи видачі в Росію за обвинуваченням у замаху на Путіна, вона ще нічого не знала - що все вже змінилося, що попереду вони скоро зустрінуться, що попереду війна, теракти... "- написав він.

За словами Бутусова, до Майдану Окуева не раз стикалася з небезпекою - вона вела нелегальну роботу в РФ для чеченського Опору.

"Сьогодні в Українському домі відкрилася виставка фотографій Аміни - там було дуже багато красивих робіт, прекрасна, жива Аміна. Коли я говорив про неї - згадував як вона каже про боротьбу і про свою готовність піти на смерть", - додав журналіст.

"І тому мені врізалася в пам'ять ось ця фотографія людини з поглядом, який вже все для себе вирішив, що заради перемоги прийняв неминучість загибелі... Це погляд людини, яка розуміє ціну Свободи. Цей погляд забути неможливо", - підсумував він.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.