Хіти тижня. Це тобі за Голодомор: У Запоріжжі розтрощили останній пам'ятник Сталіну (фото)

Рештки пам'ятника радянському диктатору принесли на місце проведення жалобного заходу, де згадували жертв Голодомору.

Останній пам'ятник Сталіну у Запоріжжі. Фото: соцмережі.

Невідомі активісти знищили пам'ятник Йосипу Сталіну в будівлі колишнього офісу КПУ в Запоріжжі сьогодні, 25 листопада. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів житель міста Микита Долінніков, передають Патріоти України.

Він, а також Олексій Мосейко, оприлюднили фото з жалобного заходу біля пам'ятника жертвам голодоморів. Саме туди невідомі привезли рештки скульптури. "Голодомор не тільки пам'ятаємо, а й помстимося", - заявили вони.

"Коли до пам'ятника жертвам Голодомору принесли не тільки свічки, якщо ви розумієте про що я. Символічно", - пише Яна Мосейко, яка також була присутня на жалобному мітингу. Як саме відбувалося руйнування (зокрема як учасники потрапили до офісу) і хто саме його влаштував, наразі невідомо.

Неофіційний пам'ятник був встановлений на території офісу Компартії України в Запоріжжі у 2010 році. Того ж роки його знищили активісти, але у 2011 році скульптуру відновили, закривши у вітрині зі склом. Після революції вітрину закрили ролетами, і з вулиці пам'ятник не було видно. Будівля лишилася у приватній власності колишнього голови обкому КПУ Олексія Бабуріна.



У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...

У кого можуть вилучити авто і забрати посвідчення водія - нюанси нового закону про мобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 8:28

Обмежити ухилянта в користуванні транспортним засобом можна буде після суду. Окрім того, наявність більше ніж одного авто дозволяє вилучати машину на потреби Сил оборони - і це стосується всіх громадян України, а не лише військовозобов'язаних. Нюанси н...