Хіти тижня. Це вбиває: Вчені назвали страшний наслідок низького тиску

Тенденція частіше відстежувалася у жінок, ніж у чоловіків

Ілюстрація: ЖЖ

Якщо знижений артеріальний тиск турбує рідко - страшного в цьому нічого немає. Але коли гіпотонія ваш постійний супутник, потрібно починати лікування. Як встановили в результаті досліджень корейські вчені, низький тиск може стати причиною смерті, повідомляють Патріоти України.

Так, мова йде про виникнення суїцидальних думок на тлі низького артеріального тиску. Згідно з даними дослідження, серед більш ніж 10 тисяч дорослих людей з систолічним тиском нижче 100 мм рт.ст. проявляли більш високий ризик розвитку думок у суїцид, ніж їх однолітки з нормальними показниками.

"Результати попередніх досліджень показали, що низький кров'яний тиск пов'язаний з нейропсихологічні проблемами, включаючи депресію і тривогу. При цьому акценту на зв'язку між низькими показниками тиску і схильністю до суїциду не робилося", - говорять вчені з Сеульського національного університету.

"Результати ж нинішнього дослідження показують, що наслідки для здоров'я низького кров'яного тиску можуть бути оцінені з урахуванням потенційних несприятливих наслідків для психічного здоров'я", - додали дослідники.

Також вчені додали, що тенденція частіше відстежувалася у жінок, ніж у чоловіків (12,9% проти 7,8). Поки медикам не вдається достовірно пояснити причинно-наслідковий зв'язок між низьким кров'яним тиском і суїцидальними ідеями. При цьому закликають пацієнтів з гіпотонією більш уважно ставитися до контролю свого стану і при необхідності звертатися за психологічною допомогою.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...