Хіти тижня. У Британії нова гучна смерть, звинувачують російські спецслужби

Член британського парламенту лорд Рукер в листі прем'єр-міністру Терезі Мей підняв питання про вчинені в Англії вбивства, в яких підозрюють Росію.

Dr Matthew PuncherРукер також заявив, що «британський уряд не зумів виконати свій обов'язок по забезпеченню інтересів» вченого Меттью Панчера, знайденого мертвим у своєму будинку в 2016 році, передають Патріоти України з посиланням на BuzzFeed.

Тіло Панчера з ножовими пораненнями знайшли кілька тижнів потому після того, як «його дослідження в ядерній галузі дозволило судді визначити, що перебіжчик з КДБ Олександр Литвиненко був убитий в Лондоні російської секретною службою».

«Поліція і коронер оголосили це самогубством, зробивши висновок, що Панчер якось примудрився вдарити і порізати себе двома різними ножами», - зазначають автори статті.
Посилаючись на торішнє розслідування BuzzFeed, Блейк і Уотерсон нагадують: «Розвідка США передала MI-6 докази, що свідчать про зв'язок смерті Панчера і ще 13 осіб з російськими державними або мафіозними вбивцями, однак поліція не розглядала кожен з випадків як підозрілий».

За даними BuzzFeed, в листі Рукер задав питання, «чому уряд неодноразово відправляв Панчера на Росію з делікатними дорученнями з ядерних досліджень безпосередньо до і після того, як відкритий розгляд у 2016 році використовував його вишукування для установки зв'язку між Кремлем і вбивством Литвиненка». Видання наводить цитату з листа: «Було відомо, наскільки вибухонебезпечний це питання у відносинах між Великобританією і Росією, так чому доктора Панчера не відкликали?».

Тим часом на цьому тижні демократи з комітету з міжнародних справ Сенату США в доповіді закликали «не ігнорувати серію вбивств, імовірно скоєних Росією в Британії і США», передає видання. «Не виключено, що Кремль міг задіяти свої спецслужби в США, як це вже було в інших країнах. Слід таємничих смертей, всі з яких відносяться до людей, що володіли інформацією, розголошення якої Кремль не бажав, не повинен ігноруватися західними країнами з переконання в тому, що їм такі радикальні дії не загрожують», - цитує BuzzFeed доповідь сенаторів.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...