Хіти тижня. У Кременчуці не змогли знайти достатньо бажаючих віддати першачків у російськомовну школу

29-а школа була єдиною школою в Полтавській області, де здійснювалося викладання лише російською мовою.

Ілюстрація:nsh-267.blogspot.comУ кременчуцькій школі №29 з 1 вересня викладатимуть не лише російською, а й українською мовою. Відповідні зміни внесуть до статуту школи на найближчій сесії Кременчуцької міської ради. Про це йдеться на сайті Телеграф, передають Патріоти України.

29-а школа була єдиною школою в Полтавській області, де здійснювалося викладання лише російською мовою. Як повідомили у міському департаменті освіти, у зв'язку з тим, що у Кременчуці не знайшлося достатньо охочих навчатися з 1 класу російською мовою, в статуті школи додадуть, що викладання предметів здійснюватиметься і українською мовою.

До речі, згідно з тенденцією останніх трьох років, кількість охочих навчатися російською мовою у Кременчуці зменшується.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...