Хіти тижня. У лікарнях не вистачає місць: У Росії приховують серйозну епідемію в армії - тисяча солдатів злягли

У Ленінградській області призовники російської армії масово хворіють ангіною, пневмонією та ГРЗ.

Фото: "Обозреватель".Призовники в Ленінградській області (Російська Федерація) масово злягли з ангіною, пневмонією та ГРЗ, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеве видання "47news".

Так, за перший тиждень 2018 року в 442-й окружний військовий клінічний госпіталь імені Соловйова на Суворовському проспекті в Санкт-Петербурзі були доставлені 70 військовослужбовців. З 15 до 31 грудня - 293 контрактника. У більшої частини хворих виявили пневмонію.

"За словами військових, у день з таким діагнозом приходили по 8-10 осіб. Всього з кінця листопада було госпіталізовано 996 осіб", - сказано в статті. Уточнюється, що в лікарнях не вистачає місць для госпіталізованих, а військовим доводиться відмовитися від виклику медиків, щоб приховати інформацію про кількість заражених.

"У казармі всі кашляють. Відвозять в госпіталь тільки тих, у кого піднімається температура. Але навіть якщо вирішили відвезти, то санітарну машину ще дочекатися треба, нас не швидкими везуть. Тут з різних частин лежать - і танкісти, і мотострільці", - повідомив один з призовників. Батьки вважають, що в казармах розгорілася епідемія вірусної пневмонії.

"28 числа у багатьох солдатів температура доходила до 39 градусів. Лікаря в частині немає, тільки фельдшер. Заходи не приймаються до останнього. Людей відвозять до лікарні тільки тоді, коли стан стає критичним. Наприклад, у одного з солдатів стався судомний припадок", - повідомила мати одного з госпіталізованих. Разом з тим, військове командування не хоче визнавати епідемію.

Згідно із заявою прес-служби Західного військового округу РФ, "ні про яке масове захворювання не може бути й мови". У відомстві додали, що нібито загальна кількість госпіталізованих із захворюваннями органів дихання не перевищує 1% від облікового складу підрозділів.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...