Хіти тижня. У мене не було вибору: Альпіністка пояснила, чому кинула напарника помирати в горах

Врятована альпіністка розповіла, що у неї не залишалася вибору через погане самопочуття, окрім як кинути свого напарника по сходженню на Гімалайські гори.

Елізабет Револь. Фото: Mirror

Француженка Елізабет Револь кинула польського альпініста Томаша Мацкевича на вершині Нангапарбат, відомої під назвою "Гора-вбивця". Справа в тому, що здоров'я чоловіка різко погіршилося і він вже не міг йти самостійно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Цитуємо далі

"Элизабет спасла польская команда альпинистов, но Томаша они так и не смогли найти, и теперь спасатели опасаются, что он мёртв. Напарники начали восхождение 20 января и в течение нескольких дней неотступно приближались к своей цели. Но на высоте восьми тысяч метров Томаш перестал видеть.

Ситуация осложнялась ещё тем, что галлюцинации начались и у самой Элизабет. Ей казалось, что люди наливают ей горячий чай. Чтобы показать им свою благодарность, альпинистка отдала свою обувь, оставшись босиком.

По словам Элизабет, Томаш с трудом дышал, пока она его спускала с горы к спасательному центру на собственных плечах. Они прижимались друг другу, чтобы не замерзнуть, когда у мужчины проявились последние симптомы высотной болезни - из его рта начала течь кровь.

Отправив ещё несколько сообщений спасателям, она получила ответ, где было сказано, что ей необходимо оставить Томаша и спуститься до шести тысяч метров. Сейчас врачи оценивают состояние Элизабет и решают, придётся ли ей ампутировать кисти рук и левую ногу из-за обморожения".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...