Хіти тижня. "У нас лікувалися росіяни. Це не просто громадяни. Це були кадрові військові російської армії" - медсестра, екс-заручниця бойовиків

У лікарні окупованого Докучаєвська лікувалися і рядові російської армії, і кадрові офіцери РФ, наголосила жінка.

Галина Гайова. Фото:fakty.ua

У міській лікарні окупованого Докучаєвська Донецької області лікувалися кадрові російські військовослужбовці. Про це в інтерв'ю Главреду повідомила звільнена в результаті обміну заручниками медсестра Галина Гайова, передають Патріоти України.

Бойовики затримали її восени 2016 року, звинувативши в шпигунстві на користь України. Жінка не приховує, що допомагала українським спецслужбам.

"Я дійсно мала доступ до такої інформації, яку терористи приховували. Наприклад, у нас лікувалися росіяни ... Це не просто громадяни. Це були кадрові військові російської армії. Я навіть прізвище одного з них пам'ятаю: Олександр Набієв. Він з Амурської області. Офіцер. Хлопцеві відірвало ногу. Він пішов у розвідку і підірвався на розтяжці", - розповіла Гайова.

Вона згадала, що росіянину було 33-34 роки і він говорив, що військовий і "нічого робити більше" не вміє.

"Гарний хлопець. Видно, що не ось ці бродяги "ДНРівці", які ходили в подертих шкарпетках, гумових шльопанцях або чоботях. Цей був у формі, на ньому чисті шкарпетки, білосніжна майка ... Що там говорити?" - розповідає екс-заручниця.

За її словами, мати Набієва знала, що син служить, "але не знала, що на Донбасі".

"І не один він такий був ... І рядові були. Але у всіх цих рядових забирали документи. І коли такий надходив до нас з пораненням, до нього приходили і говорили, що він вже не служить, з учорашнього дня - звільнили. Коли людина вже без ноги або руки. Той кричав: "Як, не служу, як?" А ось так виходить. Там така практика була", - зазначила Гайова.

За її інформацією, серед тих, хто надходив до лікарні Докучаєвська під час активних бойових дій на Донбасі, - буряти і мордвини (РФ).

Галина Гайова - старша медсестра пологового відділення лікарні в Докучаєвську. У листопаді 2017 року засуджена до 10 років колонії за звинуваченням в "шпигунстві на користь іноземної держави".

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...