Хіти тижня. У Польщі відреагували на антиукраїнський марш ультраправих

Марш ультраправих у Варшаві, який пройшов під гаслом "Пам'ятаємо про Львів і Вільнюс", несе більше ризиків для польської політики, ніж для українсько-польських відносин.

Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив польський політик, депутат Сейму декількох скликань, журналіст Мирослав Чех, передають Патріоти України.

"Цей марш більшою мірою небезпечний для політики Польщі, ніж для українсько-польських відносин. Радикальні гасла, расистська термінологія на марші вже викликали несприйняття на міжнародній арені. Безумовно, це не йде на користь іміджу Польщі. Тим більше на цьому тижні в Європейському парламенті очікуються дебати щодо верховенства права та демократії в Польщі", - зазначив Чех.

За його словами, подібні виступи ультраправих послаблюють Польщу.

"Вони демонструють радикалізацію соціальних і політичних питань в країні, аж до проявів расизму. До того ж, ці сили явно антиєвропейські. Вони провокують кризові явища. Звичайно, такі проблеми зараз властиві не тільки Польщі, а й майже всім європейським країнам. Але уряди намагаються протидіяти розвитку таких настроїв, оскільки вони неминуче призводять до ускладнень", - підсумував Чех.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...