Хіти тижня. У Путіна дбають про ще живих: В епіцентрі ядерної катастрофи з рутенієм-106 ударними темпами риють могили

В Озерську на кладовищі виправдовуються, що могили риють наперед, оскільки рівень смертності в місті зашкалює.

Люди в Озерську готові померти у будь-яку мить. Ілюстрація: соцмережі.

У мережі з’явилося фото кладовища російського міста Озерськ, де в жовтні на комбінаті “Маяк” був викид рутенію-106 в атмосферу. Новину передають Патріоти України.

Як розповідає екологічний активіст Надія Кутепова, люди в Озерську відрізняються від тих, які живуть за його межами, тому що вони спочатку виховувалися для виконання свого надважливого завдання по створенню ядерного щита.

«Для чого я це говорю? Для того, щоб підкреслити, що жителі здатні зберігати секрети десятиліттями, і, навіть якщо відбувається серйозний інцидент, вони будуть продовжувати мовчати», – зазначає вона.

Кутепова зазначає, що її роботі щодо захисту прав громадян постійно заважали спецслужби. Їй не давали розповідати про загибель людей. «У моїй власній родині померла від раку бабуся, яка працювала на «Маяку», помер від раку батько, зведена сестра померла від раку, викликаного впливом радіації, моя перша свекруха померла від раку грудей, свекор помер від раку мозку – тобто це в межах однієї сім’ї цілих п’ять чоловік», – зазначає Кутепова.

Вона зазначає, що в Озерську на кладовищі завжди могили риють наперед, оскільки рівень смертності в місті зашкалює. «У нас в місті завжди риють могили заздалегідь, на фото була божевільна кількість виритих могил … Виходить, якщо у нас наперед накопали могили, значить, так і повинно бути. Звідки ми знаємо, як воно в нормі?» – акцентує Кутепова.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...