Хіти тижня. У СРСР його любили мільйони: У Тбілісі помер знаменитий грузинський кіноактор (фото)

Фільми за участю Баадура Цуладзе увійшли в золотий фонд кінематографу СРСР і Грузії.

Баадур Цуладзе. Фото:kinocomedy - LiveJournal

У неділю, 13 травня, в Тбілісі у віці 83 років помер знаменитий грузинський актор Баадур Цуладзе. Його дебют на великому екрані відбувся в 1954 році у фільмі «Стрекоза». А останньою роботою артиста в кіно стала картина "Зальотчики" (2014 рік). Про це пишуть Факти, передають Патріоти України.

Баадур Сократовіч Цуладзе народився 5 березня 1935 року в Батумі. У 1961 році закінчив режисерський факультет ВДІК. Навчався в майстерні Олександра Довженка та Михайла Чіаурелі. Все своє життя Цуладзе працював на кіностудії «Грузія-фільм».

Його знали і любили глядачі всіх радянських республік. Фільми за участю актора увійшли в золотий фонд кінематографу СРСР і Грузії. Цуладзе знають і пам'ятають за ролями в картинах «Не горюй!», «Я, слідчий», «Мелодії Верійського кварталу», «Перша ластівка», «Пригоди Буратіно», «Будьте моїм чоловіком», «Блондинка за рогом», "Житіє Дон Кіхота і Санчо" і багатьма іншими.

Особливе місце в списку робіт Баадура Цуладзе займають грузинські комедійні короткометражні фільми, які стали культовими: «Суботній вечір», «Термометр», «Три рубля», «Метелик», «Лимонний торт», «Підкорювачі гір» та інші. Він знімався в них з іншими знаменитими грузинськими акторами Кахі Кавсадзе і Гіві Берікашвілі.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...