Хіти тижня. Українські програмісти заснували одну з найуспішніших компаній у Кремнієвій долині у США

Ключовим продуктом українських програмістів наразі користуються понад 2 млрд людей.

Олексій Шевченко, Бред Гувер, Макс Литвин

Українці Олександр Шевченко та Максим Литвинов побудували одну з найуспішніших компаній в Кремнієвій долині. Ключовий продукт - редактор, що перевіряє на помилки англомовні тексти. Ним користуються понад 2 млрд людей. Цього року українці отримали фінансування у 110 млн доларів, йдеться в сюжеті Голосу Америки, передають Патріоти України.

"Під час навчання у Києві, бачили досить багато плагіату навколо. Хотілося допомогти викладачам і іншим студентам, які чесно писали свої роботи, вирішити цю проблему", - каже Олександр Шевченко.

Так створили програму для перевірки англійського тексту на плагіат. Її у хлопців купували найбільші університети США. Згодом обоє виїхали нанавчання до Америки, де продовжили займатися розвитком компанії. Там до хлопців приєднався Дмитро Лідер.

Найважче, за словами засновників, було вести бізнес та спілкуватися на чужій мові. Тому поставили перед собою завдання вирішити цю проблему за допомогою новітніх технологій та створили програму для редагування тексту.

Користувач завантажує текст і вибирає параметри редагування: потрібно вразити адресата, переконати його або просто проінформувати про що‑небудь. Потім автор задає ще й рівень емоційності тексту. У підсумку редактор "висловлює свої зауваження".

"Підійшли до роботи в кілька етапів, - говорить Дмитро Лідер. - Спочатку створили продукт, який допомагав з базовою механікою мови, виправляв типові орфографічні та граматичні помилки. Потім перейшли до інших аспектів якості комунікації – чіткості викладу, ефективності. Зараз, наприклад, Grammarly може допомогти вам позбутися громіздких, зайвих чи образливих слів у тексті".

Базову версію програми компанія надає клієнтам безкоштовно. А всі її просунуті можливості доступні за передплатою, яка коштує $ 140 на рік.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....