Хіти тижня. Українські спортсмени відмовились від участі в першості континенту, яка проходитиме в Росії

Збірна України з карате не поїде на молодіжний чемпіонат Європи 2018 року, який повинен пройти в Сочі з 2 по 4 лютого.

Про це повідомив президент української федерації карате Сергій Левчук, передають Патріоти України.

«Це було важке і неприємне рішення. У ситуації, що склалася, будь-яке рішення буде неприємним. Адже мова йде про згаяний рік наполегливої праці наших юних спортсменів та їх тренерів, і про втрачені медальні надії і плани. Але є речі важливіші за спортивних досягнень. В умовах фактичної війни між Україною і Росією їхати в країну-агресор на змагання для нас не є ні можливим, ні бажаним», - сказав Левчук.
Відзначимо, в цьому році на молодіжному чемпіонаті Європи в Софії збірна України здобула 6 нагород - 2 золоті, 1 срібну та 3 бронзові.

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...