Хіти тижня. Українські угорці висловились про ставлення до акції "Самовизначення для Закарпаття"

За цією акцією стоять маргінали, які фактично відношення до угорських політиків не мають.

Угорці на Закарпатті проти провокацій? Ілюстрація: УНІАН.

Акція за самовизначенням Закарпаття, запланована на 13 жовтня в Будапешті, ніяк не відображає думки більшості угорців і є провокацією. Таку заяву в коментарі InfoResist зробив заступник голови Київського товариства угорців Тібор Томпа, передають Патріоти України.

«За цією акцією стоять три маргінала, які фактично ніякого відношення до угорських політиків не мають. Це крайні праворадикали, які фактично в Угорщині не визнані, які це роблять для того, щоб звернути на себе увагу. Відразу скажу, що однозначно і закарпатські угорці, і угорські угорці не те що не підтримують, а взагалі вважають це більше провокацією. Переважна більшість угорців так вважає. Питання навіть немає взагалі про те, щоб це серйозно сприймати», - підкреслює він.
На слова журналіста про те, що до анексії Криму на півострові також були різні акції і рухи, Томпа заявив, що це «дуже велика різниця»: «Тут взагалі немає нічого спільного з Кримом. Тому що на Закарпатті проживає 150 тисяч угорців, це десь десять відсотків. Я вже не кажу, що більшість байдужі до політики. Закарпаття абсолютно не потрібно Угорщині. Тому я думаю, що тут більше крику, ніж справи насправді. Я навів довідки по цих людях: це дійсно маргінали, за якими немає ніякої сили. Тобто, це тільки для того, щоб привернути до себе увагу».

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...