
Вчені Тель-Авівського університету з'ясували, що пропуск сніданку може викликати ожиріння, діабет другого типу, гіпертонію і серцево-судинні захворювання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Так, в дослідженні взяли участь 18 осіб з надлишковою вагою, які страждають на діабет, і 18 осіб з нормальною масою тіла.
В один з тестових днів вони вживали їжу на сніданок і обід, в інший день у них був тільки обід. При цьому у них брали кров для аналізу, щоб з'ясувати концентрацію специфічних білків, а за змістом останніх - активність генів, пов'язаних з травленням.
Крім того, визначалися рівні глюкози, інсуліну, а також травного гормону глюкагоноподібного пептиду-1 і діпептіділпептідази-4 - ферменту, який бере участь в регуляції імунної системи.
Згідно з висновками фахівців, споживання сніданку викликає правильну експресію генів, які повинні включатися в певний час доби. У свою чергу, це допомагає регулювати масу тіла, артеріальний тиск, функцію ендотелію (внутрішня поверхня судин) і перешкоджає атеросклерозу як у здорових людей, так і у діабетиків.
У тих людей, які пропускали сніданок, були скачки цукру в крові і зниження чутливості до інсуліну в решту часу доби. Люди ставали більш схильними до повноти, навіть якщо не об'їдалися.
Нове 1139-сильне авто компанія називає найпотужнішим дорожнім автомобілем бренду. А акумулятори заряджаються з 10% до 80% менш ніж за 16 хвилин. Porsche відкриває нову главу в історії свого бестселера, представивши Cayenne Electric 2026 року - перший п...
В Україні перед Різдвом та Новим роком очікується помірне зростання цін на продукти для святкових столів, зокрема м’ясо, молочну продукцію, жири, сало та яйця. Стрімких підвищень не буде, оскільки ринок реагує на традиційно високий попит, а пропозиція ...