Хіти тижня. В мережі розгорівся скандал навколо нової форми ЗСУ: Не обійшлося і без кремлівських пропагандистів

Пропагандистське видання Міністерства оборони РФ "Зірка" вирішило втрутитися в суперечку про колір форменого берета українських морських піхотинців.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук пише член робочої групи з розробки нової форми для ЗСУ, журналіст Віталій Гайдукевич, передають Патріоти України.

"Скандал розгорівся після публікації в соціальних мережах поста прес-офіцера 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Олександри Безсмертної. Вона заступилася за право носіння берета саме чорного кольору, який став символом морської піхоти, в тому числі і України. Запропонований варіант кольору морської хвилі образив багатьох військовослужбовців, які ревно шанують свої традиції. Тим більше що сам посил змін пов'язаний із запереченням всього російського", - цитує Гайдукевич російських пропагандистів.

"Україна активно прагне вписатися в натовські стандарти ...", - написали в "Зірці".

"Виходить в Москві все прекрасно зрозуміли, що ми робимо і навіщо. А в морській піхоті України до цих пір не зрозуміли?", - запитує журналіст і наводить аргументи робочої групи з розробки нового обмундирування ВСУ:

1. В українській армії не залишиться жодного радянського ідеологічного символу. Ні радянського кольору беретів, ніяких колорадських стрічок, "гвардійських" підрозділів, назв частин, що походять від армії СРСР.
2. Ідеологічна айдентіка - кольору беретів, беретние знаки, кваліфікаційні знаки, емблеми підрозділів, нарукавні нашивки і ряд інших речей - буде відбуватися виключно з історії українських армій. У разі, коли українська історія не може дати грунт для символіки, тоді опираємося на європейській традиції.
3. Військова емблематика не є приватною справою окремих підрозділів або окремих командирів, а тим більше (у випадку з МП) керівників ветеранських організацій. Військова емблематика, геральдика, вид уніформи, прапори, це справа і інтерес государсва, оскільки це армія держави, а не приватна міліарна кампанія.
4. Питання емблем, це ідеологія. Це також поле бою з Росією. У Москві це розуміють і діють активно. Якщо хтось цього не розуміє в Україні, його точка зору повинна ігноруватися.

"Морські піхотинці, ми вас поважаємо, але символіку треба міняти. Ви гідні того, щоб йти вперед. В тому числі і для того, щоб забути як страшний сон, як з Криму повернулися тільки 204 морських піхотинця, а всі інші замість України обрали російський чорний берет і російські зарплати", - написав Гайдукевич.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...