Хіти тижня. В оселі українців прийдуть з перевірками: Що треба знати

В Україні з 22 липня вступає в силу закон про енергоефективність, який передбачає масовий аудит квартир і будинків, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, як сказано в матеріалі, проводити аудити і оформляти сертифікати енергоефективності повинні новобудови, будинки із загальною опалювальною площею від 250 кв.м, в яких знаходяться органи влади і житлові багатоквартирні будинки, які беруть участь в державних програмах підтримки. Всі інші можуть робити це за бажанням.

Як пояснив рієлтор Максим Бабуряк, чим нижчий рівень енергоефективності, тим більше доведеться платити за опалення в такому будинку.

Наприклад, в звичайному будинку опалення одного квадратного метра може коштувати 30 грн, а в утеплених платять не більше 10 грн.Таким чином, суми в платіжках можуть відрізнятися в 3 і більше разів.

Варто зазначити, що для тих громадян, які хочуть взяти участь в держпрограмі з підтримки утеплення будинку, провести такий аудит необхідно. Вартість послуг аудитора складає від 50 до 100 грн з квартири.

"Він повинен вивчити документацію, визначити "слабкі точки" будинку, підрахувати, скільки тепла втрачається через неутеплені стіни, дах, підвал, двері і вікна. Основна мета такого аудиту - отримати інформацію про стан будинку і визначити, у що краще інвестувати гроші", - сказано в матеріалі.

Якщо ж без допомоги фахівця самому викликати робітників і, наприклад, обшити багатоповерхівку шаром утеплювача, можна тільки нашкодити.

"Якщо неправильно розрахувати ширину утеплювача, може зміститися точка роси, в квартирах з'явиться цвіль. Крім того, необхідно окремо розрахувати, як утеплювати фундамент, дах і який матеріал буде більш ефективним", - наголошується в статті.

Джерело: Обозреватель

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...