Хіти тижня. "В центре Москвы орут бандеровские лозунги": Фільм, який отримав приз у столиці РФ, сильно розсердив росіян (фото)

Рішення журі фестивалю, яке присудило фільму нагороду, спровокувало низку їдких заголовків у росЗМІ і хвилю обурення росіян у коментарях.

Фото: novayagazeta.ru.Литовсько-російський документальний фільм Беати Бубенець "Політ кулі" про українських військових на Донбасі, показ якого був раніше зірваний прихильниками "Л/ДНР" на міжнародному фестивалі документального кіно "Артдокфест" у Москві, отримав приз "Лавр", передають Патріоти України з посиланням на РИА "Новости".

Кадр із фільму "Політ кулі"Відповідне рішення журі фестивалю спровокувало низку їдких заголовків у росЗМІ і хвилю обурення росіян у коментарях.

Відповідно до джерела, церемонія нагородження в московському кінотеатрі "Жовтень" пройшла без ексцесів. Вручаючи нагороду, президент перегляду Віталій Манський заявив, що показ картини привів у зал якихось "несподіваних глядачів", проте їх вивела поліція.

Зазначається, що картина Бубенець "Політ кулі" про бійців добровольчого українського батальйону "Айдар" отримала нагороду в номінації "Арт-фільм".

У РосЗМІ ж стрічку назвали "фільмом, де героїзується батальйон українських радикалів".

У свою чергу, росіяни в коментарях закликали "давати термін" режисерові замість нагород. А також занепокоїлися, як тепер будуть дивитися в очі жителям Донбасу.

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...

Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

середа, 1 травень 2024, 0:55

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували. . У повідомленні Закарпатського обласн...