Хіти тижня. В Україні популярний антибіотик визнали смертельно небезпечним

Ципрофлоксацин - антибіотик, а також інші препарати класу фторхінолонів визнані небезпечними через цілий ряд порушень, і в першу чергу, через свого шкоди для серцево-судинної системи.

Антибіотик ципрофлоксацин визнаний небезпечним через цілий ряд побічних ефектів, а також безліч шкідливих властивостей для ряду порушень в серцево-судинній системі, передають Патріоти України.
Дослідники виявили, що пацієнти, які приймають фторхінолони, були схильні до аневризми аорти, а також розривів аорти.
Подібні недуги виявлялися через антибіотик, який негативно впливав на серцево-судинну систему, а також судини людини. Пацієнти, які брали фторхінолони, були більшою мірою схильні до розвитку аневризми аорти і розривів судин, ніж пацієнти, які не брали ці ліки. Експерименти з мишами також виявили серйозну небезпеку в плані внутрішніх ушкоджень у зв'язку з прийомом ципрофлоксацину.
В результаті дослідники зробили висновок, що застосування ципрофлоксацину пов'язано з великими ризиками для серцево-судинної системи, а також здатне провокувати порушення в клітинних процесах сполучної тканини, включаючи тендиніт (запалення) і розрив сухожиль, відшарування сітківки.
Вчені відзначили, що перед призначенням цих ліків потрібно зіставляти терапевтичну користь з потенційними ризиками для здоров'я.
Опублікував: Олег Устименко

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...