Хіти тижня. "Ваші сини-вбивці, солдати, які вбивають громадян України, постануть перед судом. Схаменіться!": Жемчугов звернувся до матері Агеєва (відео)

Колишній в'язень терористів згадав, як його тримали у полоні бойовики і сказав, що син Агеєвої так страждати не буде.

Володимир Жемчугов. Фото:скрін відео

Герой України Володимир Жемчугов, який провів e полоні бойовиків "ЛНР" майже рік, звернувся до матері затриманого в Луганській області російського єфрейтора Віктора Агєєва. Звернення Жемчугова записала на камеру журналістка російської "Новой газеты" ще 7 липня, проте сам Жемчугов опублікував його на своїй сторінці в Facebook тільки сьогодні, повідомляють Патріоти України.

Спочатку він розповідає передісторію, як потрапив у полон бойовиків і провів там десять місяців, описуючи жахливі умови, в яких його тримали. При цьому він запевняє матір Агєєва, що з її сином нічого подібного не трапиться і йому пощастить залишитися живим і не скаліченим.

"Я хочу сказати, що тепер ви можете не переживати, з вашим сином все буде нормально, принаймні, він буде здоровий, живий і не отримає поранень на війні. Йому це не загрожує [...] Там, де він сидить, в українській в'язниці, до нього ставляться нормально, ви можете написати йому листа, відправити передачу", - говорить Жемчугов.

У зверненні він також розповідає, що варто вкласти в передачу, щоб її син почувався добре. Також звертає увагу матері затриманого росіянина на те, що консерви краще не передавати і ділиться досвідом, звідки він це знає.

"Звідки я знаю добре тюремні правила - бо 10 місяців тому я був звільнений з луганської російсько-сепаратистської в'язниці [...] Я був поранений, потрапив у полон, мене лікували в луганській лікарні, мені ампутували руки, у мене були множинні осколкові поранення по всьому тілу, пошкоджено багато органів, втратив зір. Мене лікували тільки для того, щоб потім допитувати", - згадує Жемчугов

"Після лікування мене відправили до Луганської в'язниці, де я перебував з кримінальними в'язнями в антисанітарних умовах. У мене не було нічого. Мені дали тільки смердючий старий матрац і порвану смердючу подушку. Коли перший волонтер приніс їжу і почав накладати кашу, у мене не було навіть тарілки, щоб взяти їжу. У мене на тілі були гнійні рани, і я щоранку стукав у двері і говорив охоронцям, щоб мене показали лікарю. Першу операцію з видалення осколків зробили тільки через місяць", - говорить Жемчугов.

"Моя мама дивувалася, як таку людину можна тримати і не віддавати. Український уряд багато разів звертався до російського уряду, мене просили поміняти, пропонували різні варіанти, але мене не віддавали. Але я впевнений, що з вашим сином все буде нормально. Так, як я мучився, він мучитися не буде", - зазначив Жемчугов.

Він також звернув увагу матері Агеєва, що до всіх українських полонених ставляться жахливо, до них не допускають ні Червоний Хрест, ні правозахисників, а також є проблеми з передачами. При цьому запевняє, що в українській в'язниці з її сином обійдуться по-людськи.

"Україна - демократична країна і тут дотримуються прав людини. Так, вашого сина судитимуть, оскільки він затриманий на території України зі зброєю в руках в бойовій ситуації з документами російського кадрового військового, і він буде засуджений і буде сидіти в українській в'язниці. І це вже не перший російський солдат, якого затримали. І я думаю, що він буде сидіти. Але його не вб'ють, він не повернеться інвалідом з цієї війни, в цьому можете бути впевнені", - зазначив Жемчугов.

Крім того, він звернувся до всіх матерів російських військових, чиє діти зараз вбивають українців на Донбасі. "Я прошу вас, заберіть своїх дітей з України і Криму тому, що їх або поховають, або вони стануть інвалідами, або їх посадять в українську в'язницю. Якщо вам це треба, то ...

Я знаю, що всім російським солдатам платять хороші зарплати, ви живете за рахунок їхніх зарплат, покриваєте свої кредити, купуєте якісь речі. Але я не знаю, наскільки можна бути такою людиною, щоб ці речі, ці кредити, які ви покриваєте кривавими грошима [...] Всі ці ваші сини-вбивці, солдати, які зараз вбивають громадян України, рано чи пізно постануть перед судом, покарання неминуче. Схаменіться", - сказав Жемчугов.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...