Хіти тижня. Важливо для автомобілістів: Українців попередили про нововведення на дорогах

​Такі конструкції фізично не дозволять автомобілістам долати їх зі швидкістю понад 60 кілометрів на годину.

У нашій країні почалося впровадження системи «примусового» зниження швидкості руху транспортних засобів під назвою «Traffic calming measures». «Дебютним» населеному пункту, де з'явилася інновація, стала Лохвиця на Полтавщині. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу «Укравтодора».

У презентації «TCM» брав участь сам глава «Укравтодору» Славомір Новак. Суть даної системи полягає в тому, що вона забезпечує зниження швидкості транспорту при в'їзді в населений пункт. Спеціально обладнаний крутий вигин смуги руху змушує водія здійснювати гальмування, так як подолати обмежувачі зі швидкістю понад 60 кілометрів на годину просто неможливо.

У Лохвиці «TCM» обладнаний сонячними панелями, від яких живляться ліхтарі освітлення і підсвічування дорожніх знаків. До слова, подібні рішення досить поширені в розвинених країнах Європи.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...