Хіти тижня. Важливо: За товари дорожчі 50 євро українці платитимуть мито

Товар обкладатиметься митом у разі ввезення товарів фізичними особами у ручній поклажі чи у багажі частіше, ніж раз на добу.

Ілюстрація: ukr.segodnya.uaУвечері 7 грудня депутати Верховної Ради прийняли законопроект № 7280. Він передбачає введення обмежень на безмитне ввезення товарів через кордон, повідомляють Патріоти України.

Верховна Рада внесла поправки до Митного кодексу. Тепер безкоштовно можна завозити товари вартістю не більше €50 і вагою не більше 50 кг один раз на три доби.

Водночас, громадянин України має знаходитися за кордоном понад 24 години.

"Товар обкладатиметься відповідним митом у разі ввезення товарів фізичними особами у ручній поклажі чи у багажі частіше, ніж раз на добу", - наголошують експерти.

При перевищенні зазначених обмежень базою оподаткування вважається сумарна вартість ввезених товарів, що перевищує еквівалент €50, з урахуванням що підлягає оплаті мита.

Крім цього, мито та акцизний податок накладатиметься на товари в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

До 2013 року українці могли безмитно купувати за кордоном і отримувати поштою товари на суму €300. Пізніше ліміт був знижений до €150.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...