Хіти тижня. Вчені знайшли нову речовину, що ефективно протидіє інфарктам та раку

​Міжнародний колектив вчених виявив, що канакінумаб одночасно знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і ймовірність появи онкозахворювань.

Відповідне дослідження опубліковане у The New England Journal of Medicine, передають Патріоти України.

Риск развития сердечно-сосудистых заболеваний, включая случаи со смертельным исходом, после инъекций канакинумаба снижался на 15 процентов, а необходимость в шунтировании кровеносных сосудов — на 30 процентов. Заболеваемость раком (в частности, опухоль легких) снизилась на 75 процентов. Причины последнего пока не ясны.

Дослідження проводилося у період з 2011 по 2014 рік, у ньому взяли участь близько 17,5 тисячі осіб. Середній вік учасників становив 61 рік, всі вони перенесли інфаркт міокарда.

«У своєму житті я бачив три глобальні епохи профілактичної кардіології. - сказав співавтор Пол Рідкер. - По-перше, ми визнали важливість дієти, фізичних вправ і відмови від паління. По-друге, ми побачили величезну цінність препаратів, що знижують рівень жирів, таких як статини. Тепер ми відкриваємо двері у третю епоху. Це дуже цікаво".

Канакінумаб розроблявся компанією Novartis. Проведене дослідження також фінансувалося цією фірмою.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...