Хіти тижня. "Від 200 до 500 тисяч доларів щомісяця": Екс-начальник поліції Луганщини шокував масштабами корупції в МВС

Українська правоохоронна система являє собою "одну з найстрашніших організованих злочинних груп".

Юрій Покиньборода. Фото: НВ.

Керівники регіональних управлінь Нацполіції щомісяця заробляють величезні гроші на корупційних схемах, якими вони також діляться з Міністерством внутрішніх справ. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив колишній начальник поліції Луганській області Юрій Покиньборода, передають Патріоти України.

За його словами, в корупційних схемах замішані практично всі силові та правоохоронні відомства. "Корупція в регіоні - це як стілець на чотирьох ніжках. Одна - це СБУ, друга - поліція, третя - прокуратура, четверта - керівництво області. Підпиляти одну - стілець буде стояти, але якщо дві - впаде. Всі ці структури не можуть самостійно заробляти , вони повинні бути у зв'язці", - пояснив він.

Також Покиньборода описав схему грошових потоків, які контролюються правоохоронцями. "Таксисти дають гроші начальнику ДАІ, той несе левову частку начальнику УВС. До останнього також стікаються гроші з лісу, металу, ринків... Він акумулює бабки, наприкінці місяця ділить їх і частину віддає в міністерство", - розповів він.

Екс-начальник поліції запевнив, що до його призначення на пост начальника поліції Луганщини щомісяця в МВС тільки з цього регіону завозилося від 200 до 500 тисяч доларів. "Не менше половини керівник управління залишав собі. Ось і порахуйте доходи", - додав Покиньборода.

За його словами, українська правоохоронна система являє собою "одну з найстрашніших організованих злочинних груп". "Тому що та ж поліція озброєна, з усіх боків захищена законом і використовує його проти громадян. Вона може будь-яку людину переламати, перемолоти і виплюнути", - зазначив екс-начальник поліції.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...