Хіти тижня. Віддав життя за Україну: Унікальні кадри. Мільйонер зі США, тримаючи шину і щит, бере участь в смертельному штурмі "Небесної сотні" на Інститутській

Американець українського походження з початком російської агресії воював в батальйоні «Донбас» під позивним Франко.

Марк Паславський. Фото: соцмережі.

Нещодавно були виявлені унікальні кадри з Євромайдану, на яких зображений громадянин США Марк Паславський, який з шиною і щитом брав участь в штурмі «Небесної сотні» на Інститутській 20 лютого 2014 року. Пізніше він закликав боротися за Україну на Донбасі. Патріот України, герой Марк Пославський був убитий у серпні 2014 року в Іловайську. Патріоти України пропонують вам ще раз згадати його історію та подивитися на низку фото.

Громадянин США Марк Паславський, мільйонер, власник великого бізнесу 20 лютого 2014-го з шиною і щитом брав участь в штурмі «Небесної сотні» на Інститутській. Марко служив у армії США, командував компанією у знаменитому 75-му полку рейнджерів спецпідрозділів США.

Марк Паславський - американець українського походження, з початком російської агресії добровольцем вступив в Національну гвардію, в квітні 2014 року прийняв українське громадянство, воював в батальйоні «Донбас» під позивним Франко.
Про те, що Марк був на Майдані, зокрема в день розстрілу 20 лютого було відомо і раніше, але вперше знайшлися фото. 19 серпня 2014 року. Франко помер у Іловайську від поранень. Незважаючи на його офіцерський чин, Марк тримав звання рядового в батальйоні Донбас. Його побратим Лев згадує:
"Так це правда. Він сам так хотів. Не хотів виділятися. Але важко не виділити таких людей, як Франко. Він був дуже барвистою фігурою в нашому батальйоні. По-перше, йому було 55 років. По-друге, іноземець був по суті, хоча і з українським паспортом. Ви знаєте, як він міг смачно лаятися українською! Ну так, Марк неодноразово говорив, що хоче бути звичайним солдатом. Якщо він хотів похвалити когось, він завжди сказав: "Ти справжній солдат!".
Після кожного бою Марк збирав так званий брифінг. Він каже, що так прийнято в Америці. Солдати завжди уважно слухали пораду Марка. Він не просто розбирав битву до найдрібніших деталей, - аналізував її. Чому боєць загинув у такій ситуації? Чому з першого разу не вдалося звільнити поселення? Все знав, аж до того, скільки треба брати з собою в бій ріжків автомата, щоб і вистачило, і було не важко пересуватися. І тоді, після брифінгу, він спілкувався з усіма людьми. Ви знаєте, Марк дуже любив солодощі і любив лікувати всіх солодким.

Він йшов у відпустку. Він сказав: "Давайте звільнимо Іловайск швидко і - додому, до Штатів, на місяць!" Так довго я не бачив моєї матері". Коли мене відправили в Іловайськ, я знав, що Марка вже нема. Вони ховалися в школі, вони були оточені. Стріляли по них з усіх боків. Марк отримав три кулі у спину. Кажуть, що перед своєю смертю він сказав: "Я мріяв стати справжнім українцем. Я сподіваюся, що я став ним. Так боляче і так не хочеться вмирати!» Упевнений, був би вертоліт, щоб його відразу ж переправити в лікарню, Марка можна було врятувати», - розповів його побратим Лев.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...