Хіти тижня. Відомий український шоумен, музикант і письменник зізнався, що колись був "москалем"

Вперше українську мову в природному середовищі він почув у тринадцять років під час поїздки до Хмельницького.

Антін Мухарський

Про це Антін Мухарський розповів в інтерв'ю виданню "Наше місто", передають Патріоти України.

"Це правда, тому що народився в Києві на Подолі в абсолютно російськомовній родині. Моя бабуся по маминій лінії стовідсоткова москалька - бігла сюди від революції з Петербурга. І в Києві довгий час існував стереотип, що "українською розмовляє рогуль", - розповів він.

За словами Антіна, вперше українська мова в природному середовищі він почув у тринадцять років під час поїздки до Хмельницького, а вперше зрозумів, що українське може бути "потужним, веселим і креативним", після пісень групи "Брати Гадюкіни", Андрія Миколайчука, коли з'явилося літоб'єднання "Бу-ба бу", театр.

"На мене, студента театрального інституту, справив враження Андрій Жолдак з Москви, який підкреслював, що він нащадок Тобілевичів, розмовляв виключно українською мовою і ставив спектаклі в театрі Франка. Знаковим для мене став 1992 рік. Батько був режисером-постановником великих свят, і ми поїхали в Запоріжжі на 500-річчя козацтва. Там директор Хортицького заповідника і сказав мені, що я не Антон, а Антін, тому що саме так в реєстрове козацтво записували по-українськи. А вже через три роки я так підписав і свою першу повість. Це був мій шлях до українізації", - зазначив Мухарський.

"Звичайно, в непрості дев'яності, коли треба було реально виживати, брався за будь-яку роботу. І коли шматок хліба з'явився, знову виникла необхідність реалізовувати творчі задуми. Закинув комерційну діяльність, пішов в мистецтво, яке приносить мені не тільки страшне задоволення, а й внутрішню гармонію. Повністю перейшов на українську мову, оскільки це єдиний маркер ідентичності", - резюмував він.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...