Хіти тижня. "Відтягли від церкви і побили ногами": Церковний скандал в Запоріжжі отримав несподіване продовження

У Запоріжжі біля Храму Петра і Февронії двоє невідомих у масках побили людей, які принесли ляльки до будівлі церкви в пам'ять про дворічного хлопчика Євгенії із Запоріжжя, якого задавив собою самогубець.

"Хлопці принесли ляльок. Почалася розмова з охороною. Охорона викликала підкріплення. У розмові прозвучала фраза про "Радомира" (громадська організація "Православний Союз Радомир". - ред.). Хлопців відтягли від церкви і побили ногами", - розповів волонтер Валентин Бурий, передають Патріоти України.

Організація "Радомир" - це "бойове крило церкви", говорить він. "Вони так себе самі називають, спортивні хлопці", - пояснив Бурий.

Нападники швидко під'їхали на машині і швидко залишили місце подій, але ким були зловмисники поки точно неясно.

За словами волонтера, серед постраждалих був і учасник АТО, який зараз у лікарні з ймовірним переломом.

На своїй сторінці у Facebook Бурий закликав приносити каністри і баклажки до церкви. "Веземо каністри, баклажки до церкви на Малому ринку. Порожні каністри, звичайно. Для того, щоб було розуміння, що в наступний раз це можуть бути каністри з бензином. Сенс у тому, щоб привернути увагу людей до діяльності подібних організацій під прикриттям церкви" , - пояснив активіст.

Нагадаємо, скандал розгорівся після відмови церкви УПЦ МП відспівати загиблу дитину через її хрещення в храмі Київського патріархату. На знак протесту і в пам'ять про хлопчика українці почали зносити до церков Московського патріархату дитячі іграшки.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...