Хіти тижня. Все дуже просто: Вчені назвали дієвий спосіб продовжити життя

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Вчені з'ясували кілька способів знизити артеріальний тиск і уникнути раптової передчасно смерті. Дослідження оприлюднило видання Science Alert, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Всього 46 відсотків дорослих людей повинні нормалізувати кров'яний тиск до 130 на 80 міліметрів ртутного стовпа. Для цього потрібно захистити себе від стресу, бути фізично активним і вести здоровий спосіб життя.

Медики радять приділяти 15-20 хвилин на день короткочасному відпочинку в розслабленому стані. Глибоке дихання і нерухоме положення тіла, наприклад, при сидінні на стільці має допомогти впоратися зі стресовим станом.

Сприяють профілактиці передчасної смерті хороші стосунки з близькими людьми і позитивне мислення.

Інтенсивні аеробні вправи допоможуть уникнути серйозних проблем із серцево-судинною системою, викликаних сидячим способом життя. Гімнастику потрібно виконувати 4-5 днів на тиждень. Також рекомендується знизити кількість вживаного алкоголю до помірних доз.

Фахівці радять стежити за вагою, вживаючи в їжу багаті на клітковину продукти. Зменшення маси тіла збільшує приплив крові до мозку, зменшуючи навантаження на кровоносні судини. Також корисна їжа з низьким вмістом солі і високим - калію, наприклад, банани й авокадо.

Лікарі зазначають, що для нормалізації функцій серцево-судинної системи потрібно кинути курити. Вміщені в тютюні речовини викликають швидке зростання кров'яного тиску, обумовлене звуженням судин і пошкодженням клітин, які вистилають їхню внутрішню поверхню.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...