Хіти тижня. Все-таки чекають на "русский мир"? У Сєвєродонецьку тіла загиблих бійців "Айдару" відмовилися приймати у морг, - волонтерка

За її словами, очевидці інциденту були вражені тим, що відбувається, бо в Донецькій області не стикалися з подібними ситуаціями.

Ілюстрація:РБК

У Сєвєродонецьку на Луганщині 23 серпня працівники місцевого моргу і співробітники міського відділу Нацполіціі відмовилися приймати тіла чотирьох українських військових (батальйон «Айдар»), які загинули вчора вранці в бою під Кримським. Про це повідомила сєвєродонецька волонтерка, передають Патріоти України.

Як повідомила жінка, тіла привезли в машині медичної служби «Айдара» в морг Сєвєродонецька. Між тим, місцеві правоохоронці та працівники моргу відмовилися приймати загиблих, порадивши відвезти їх в Новоайдар. Весь час, поки йшли суперечки, тіла знаходилися в машині в спеку.

"Проблема и сложность одна: ни городской ни областной власти ВСУ не нужны здесь. Все как в 14-ом. Сами. Сами договаривались с ритуальной службой (потому что там директор Патриот), сами искали чертовых СИМИКов, опять же через Киев. Сами договаривались за морг. Когда вечером около пяти тела привезли в морг — там сказали без полиции не примут, на что «полициянты» городские ответили: погибли в Попаснянском районе, вот и везите их в Новоайдар. Айдаровцы с ними сами пытались говорить. Потом поняли, что бесполезно, позвонили мне. Пришлось звонить в прокуратуру, генералам, замам и еще куче людей. Машина с телами еще три часа стояла на жаре, но уже возле горотдела", - розповіла волонтерка.

Тільки після того, як в хід пішли всі важелі, за допомогою яких можна було вплинути на ситуацію, тіла загиблих все-таки прийняли в морзі Сєвєродонецька.

"Мне пообещали, что вот сегодня, вот скоро, мы делаем все как можно скорее, стараемся. Сейчас дождемся звонка из Попаснянского отдела о фиксации, и тогда вы поедете в морг. Я сказала, что буду стоять с ними, пока не решится все. В 19:40 подъехала машина на черных номерах (наверное, это была прокуратура). Вышел мужчина, сказал: «Езжайте за нами». Тела увезли в морг Северодонецка", - каже жінка.

За словами волонтерки, очевидці інциденту були вражені тим, що відбувається, бо в Донецькій області не стикалися з подібними ситуаціями.

"Ребята сказали, что в Донецкой области никогда с таким не сталкивались. Все сразу шли им на встречу. В первую очередь занимались погибшими и ранеными, а потом решали свои «государственные» дела. В Севере как в вакууме", - нарікає жінка.

Вона також повідомила, що одному із загиблих «айдарівців» було всього двадцять років: "Там мальчишка, 20 лет… Голова отдельно, руки, ноги… Запах".

За словами жінки, в Сєвєродонецьку віддати данину пам'яті і поваги загиблим українським військовим - проблематично.

"Не лояльных к ним людей они всех убрали из города, перевели, уволили. Раньше всем занимался военком, все сам решал, со всеми службами, если нужно оплачивали своими деньгами. не важно из какого города и подразделения был погибший. Последнего погибшего Северодончанина — мы хоронили за собранные людьми и побратимами деньги. Власть отморозилась полностью. На похороны приперся только мер с венком. Постоял и свалил. Даже на кладбище не поехал. От военкомата — только почетный караул и салютная группа. Все атошные программы — остановили, даже не профинансировав их", - каже волонтерка

Джерело: Informator.media

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...