Хіти тижня. Всі відвідали цирк "Кобзов": У Києві батьки дітей, які ходили на виставу і потрапили в лікарню, забили на сполох (фото)

Діти захворіли на кір.

Фото:Facebook

У київській дитячій інфекційній лікарні з діагнозом “кір” лікуються діти, які відвідували цирк “Кобзов”. Про це написала у своєму Fаcebook Tatiana Klishyna, передають Патріоти України.

У соцмережах активно коментують цю подію, тема не залишила байдужим нікого. Тетяна, син якої захворів, впевнена, що всі діти заразилися саме в цьому цирку “Кобзов”, оскільки симптоми кору з’явилися приблизно в один час – 29-30 грудня:

“ВСЕМ РОДИТЕЛЯМ МАЛОЛЕТНИХ ДЕТЕЙ!!! Обратите внимание на ситуацию которая становится эпидемией!

На сегодняшний день, я нахожусь в детской инфекционной больнице города Киев за адресом ул. Дегтяревская, 23, с диагнозом КОРЬ. Все бы ничего, с кем не бывает. НО! Все дети находящиеся с нами в палате (бокс №1) побывали в одном и том же месте! ЦИРК КОБЗОВ НА КОНТРАКТОВОЙ ПЛОЩАДИ!

Все дети разного возраста, с тем же диагнозом, не зависимо привитые или нет (например мой ребенок привит).

Симптомы заболевания у всех появились в 29-31 числах декабря 2017. И ВСЕ заболевшие дети до одного (которые с нами в палате) посещали цирк Кобзов на Контрактовой площади В РАЗНЫЕ ДНИ (что исключает случайное заражение от рядом сидящего), в районе 20-25 декабря 2017 года.

Очевидно, что заражение произошло именно в цирке и произошло оно по двум причинам:

- либо кто-то из персонала был заражен и скрывал это, что недопустимо!!!

- либо вирус кори занес посетитель цирка, что в свою очередь НЕ СНИМАЕТ ОТВЕТСТВЕННОСТИ с руководства цирка. Так как ВИРУС КОРИ ПРОДЕРЖАЛСЯ ТАМ КАК МИНИМУМ 5 ДНЕЙ!!! А это означает что за это время обработка поверхностей не производилась должным образом или же ее не было вообще!!!

Или как вариант, заражение происходит во время антракта когда большинство детей находится в зале, а они начинают подметать манеж веником (не пилососом) и на фоне прожекторов видно как пыль вздымается аж до купола!!! Это как минимум не нормально!!! Это антисанитария, которая привела к таким последствиям.

Также, как мы узнали от работников больницы, что есть и другие палаты с детьми заболевшими на Корь и с той же историей что и у нас. Все посещали Цирк Кобзов на Контрактовой площади!!!

Многих детей у которых нет осложнений отправляют лечиться домой по скольку больница переполнена заболевшими на Корь и ложыть их уже нет куда.

ЭТО МЕСТО СРОЧНО НУЖНО ЗАКРЫТЬ НА КАРАНТИН!!!

Власти обязаны поступить по совести. Потеря денежных средств к которой приведет закрытие цирка не должна быть дороже чем здоровье детей!" - написала вона.

Втім, деякі були схильні звинувачувати не цирк, а батьків, які не щеплюють дітей: “У місцях масового скупчення людей завжди є більший шанс підхопити інфекцію”, “Шкода вас розчаровувати, але вина адміністрації цирку мінімальна. А ось батьки-антищепленники – їм можете подякувати повною мірою. через них і відбуваються подібні речі. Це через них дикий вірус кору циркулює в нашому суспільстві. і не просто циркулює, а ще й мутує попутно, змінюючись, стаючи менш розпізнаваним імунною системою щеплених людей. Дякую, діти без щеплень, це все завдяки вам”.

Навколо теми необхідності щеплень розгорнулася цілячи дискусія: “З нами лежать діти, яким робили щеплення від кору. Перебіг захворювання проходить однаково”, “Щеплення не дає 100% гарантію. А лише знижує ймовірність захворіти. А наявність навколо не щеплених хворих дітей значно збільшує ймовірність виникнення пандемії”.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...