Хіти тижня. "Ви що, із РФ дзвоните?... Вже один кричав "Лягай, Бандеро" і де він зараз?"? Українська письменниця з чоловіком перейнялися мовним вихованням свого дільничого інспектора поліції

Держслужбовці, зокрема співробітники МВС, мають звертатись до громадян державною мовою.

Лариса НіцойПисьменниця та непримиренний борець за українську мову Лариса Ніцой поділилася досвідом спілкування зі співробітником столичної поліції, який після її докоряння без проблем перейшов із російської на українську мову, зазначають Патріоти України. Відповідний пост із змістом розмови свого чоловіка з дільничним вона розмістила в Facebook.

Молодик, який представився співробітником правоохоронних органів, почав бесіду російською, проте Андрій Ніцой різко поставив його на місце: "Ви мені що, із Російської Федерації дзвоните? В іншому випадку, ви повинні розмовляти українською... Вчора вже один кричав "Лягай, Бандеро" і де він зараз?"

Одразу після цих слів дільничний вибачився і перейшов на українську. Як зазначила Ніцой, через якийсь час, вона особисто також поспілкувалася з цим же співробітником поліції.

Чоловік, відповівши, що вже поговорив із чоловіком письменниці, без проблем спілкувався державною мовою.

"Не соромтеся вимагати у спілкуванні з вами українську мову. Мине час і вони забудуть, що на цій землі звучала чужа", – підсумувала Ніцой.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...