Хіти тижня. Випадковість? У перемозі Ізраїлю на "Євробаченні-2018" помітили цікавий факт (відео)

​Другий день поспіль у мережі і світових ЗМІ не вщухає ажіотаж навколо підсумків міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2018" в Потругалії, переможницею якого стала запальна ізраїльтянка Нетта Барзілай з піснею "Toy".

Скріншот

Шанувальники щорічного музичного дійства раз у раз дискутують в соцмережах, вказуючи на різні факти в історії Ізраїлю на пісенному конкурсі. Так деякі запримітили незвичайну закономірність перемог країни, які ось вже втретє відбуваються з різницею у 20 років, повідомляють Патріоти України.

Подвійна перемога 1978-1979

Вперше Ізраїль заявив про себе на сцені "Євробачення" у 1973 році, його учасники займали різні сходинки від 4 до 11 місця аж до 1978-го, коли країну представив співак Ізхара Коен і гурт The Alphabeta з піснею "A-Ba-Ni-Bi ".

Однак ніхто не очікував, що свій успіх Ізраїль повторить вже в наступному році. Фаворитами "Євробачення-1979" в Єрусалимі стали Галі Атарі & Milk and Honey, які отримали 125 балів за конкурсну пісню "Hallelujah".

20 років потому

Як не старалися артисти-представники Ізраїлю у наступні майже 20 років, країні так і не вдавалося заробити третю статуетку. Однак варто відзначити і той факт, що за цей час Ізраїль тричі входив у топ-5 і п'ять разів у першу 10-ку за підсумками конкурсів.

Довгоочікуване 1 місце принесла в 1998-му році співачка Дана Інтернешнл та хіт ізраїльського композитора Цвіка Пік "Diva", яий згодом став одним з найбільш популярних у Європі і не тільки.

Цікавий і той факт, що мало хто з глядачів "Євробачення-1998" здогадувався, що перед ними вже тоді виступала артистка-трансгендер, адже народилася Дана Інтернешнл хлопчиком - Яроном Коеном і лише у 1993-му в Англії перенесла операцію зі зміни статі.

І знову 20 років

Дивно, однак успіхи Ізраїлю на "Євробаченні" після 1998-го стрімко пішли вниз, країна не раз промахувалася з топ-10, двічі навіть не увійшла в 20-ку.

В цей час у невеликому містечку Хід-ха-Шарон до великої сцени тягнулася настільки неординарна, проте впевнена в собі вокаліста Нетта Барзілай, якій і судилося принести наступну перемогу Ізраїлю у 2018 році.

Нагадаємо, в ніч з суботи на неділю, 12-13 травня, в столиці Португалії Лісабоні пройшов гарнд-фінал "Євробачення-2018", в рамках якого за перемогу в конкурсі змагалися 26 країн-фіналісток.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...