Хіти тижня. "Виповзли на пузі на їх спостережний пункт": Бійці ЗСУ розповіли смішні подробиці про те, як узяли в полон окупантів

Путінські гібриди перед захопленням пиячили, а позиція противника справила на наших військових не найкраще враження.

Військові без перешкод підповзли до ворога. Ілюстрація: ТСН.

Бойовики, яких українські військовослужбовці недавно взяли в полон на Донбасі, вживали спиртне на своїй позиції і не очікували на появу своїх супротивників. Про це в інтерв'ю "Цензор" розповіли бійці, які брали участь у спецоперації, передають Патріоти України.

"Полонених ми взяли на їхній позиції. Проводячи розвідку, ми вийшли на їхній спостережний пункт… точніше, виповзли на пузі, як у Другу світову (сміється). Чесно кажучи, думали, що їх на цій позиції менше – може, людини дві-три. Їх виявилося четверо… Але все одно вдалося відпрацювати по-тихому", - згадують бійці.

Всього в операції брали участь шість осіб - один із заступників командира батальйону і п'ятеро колишніх бійців "Правого сектора", які перейшли в "Донбас-Україна". Їх завданням було виявити вогневі засоби і позиції противника, але бійцям вдалося зробити більше.

"Операцію очолювала людина з командування підрозділу. Двоє були на прикритті. Коли ми дісталися до ворожої позиції – сєпари зовсім не очікували побачити нас. Тому в результаті на нашого стрибнув тільки один з них, його і застрелили… Решта здалися, ми їх спокійно пов’язали, обшукали, і без бою, тихенько, вивели на наші позиції. Так що крім того, що одного "задвохсотили" двома пострілами, звісно ж з приладом безшумної стрільби, більше ніякої стрілянини не було", - також повідомили бійці.

За їх словами, бойовики перед захопленням пиячили, а позиція противника залишила не найкраще враження. "Ми стільки на пузі намотали! По мені ніби танк проїхав. Вони на позиції аватарили. Там стояв порожній "пузир". І перегар від них був страшний. Класика жанру… Це якийсь горлівский піхотний батальйон. Така бомжатня, чесно кажучи – а ми ще жаліємося на свою армію… Ми залягли біля їхньої позиції, метрах у 7. Довго слухали, як вони розмовляють між собою, чекали, щоб вони доповіли по рації про те, що у них все спокійно. Але так і не дочекалися. Вони помітили одного з нас… Треба віддати належне старшому нашої групи. Завдяки його реакції вони одразу дуже розгубилися. Він увімкнув ліхтарик. Світить їм в обличчя і кричить: "Ви що, б…ь?! Бухаєте тут, на зв’язок не виходите!.." Ще трохи – і вони б йому честь віддали, напевно)", - розповів один з бійців.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...