Хіти тижня. Вже сучасне покоління може дочекатися Армагедону: Американський супервулкан прокидається швидше раніше зроблених прогнозів (відео)

На Землі відомо близько 20 супервулканів, здатних спровокувати зміну клімату на планеті. В середньому виверження відбуваються раз в 100 000 років. Найбільший з відомих і найбільш «дозрілий» для виверження Єллоустонський супервулкан.

Єллоустон вже прокидається від тривалої дрімоти, і виявляє все більше ознак небезпечної активності, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости та National Geographic. Виверження може початися вже в найближчі кілька десятків, а не сотень років, як передбачалося раніше.

В ході дослідження вчені вивчили викопні рештки попереднього виверження і встановили, що воно відбулося після того, як в резервуар під вулканічну улоговину потрапили два свіжих припливу магми. Це означає, що процеси, які формують магматичних міхур, відбуваються набагато швидше, ніж гадали раніше.

"Страшно уявити, як мало часу потрібно для того, щоб сплячий вулкан виявився на межі виверження", - заявила одна з авторів доповіді Ханна Шамла. Не всі колеги-вулканологи з нею згодні. Однак, хоч як крути, інформація заслуговує на ретельну увагу.

Людство сидить на «пороховій бочці», де бікфордів шнур можливо горить значно швидше ніж сподівались. На підготовку до наслідків можливо залишилося не так багато часу. Навряд чи протягом 21 століття знайдуться технології, які дозволять серйозно говорити про переселення мільярдів людей з наше планети. Якщо здійсняться найгірші прогнози, переживати глобальний катастрофу доведеться на Землі. Тоді питання над яким доведеться ламати голову, як знизити кількість жертв і збитки для світової економіки.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...